Verzorg het vervoer naar de opslagruimte. Om de spullen naar de opslagruimte te krijgen heb je vervoer nodig. Vraag bedrijven dit te doen. Let op aanwezigheid van heftrucks. Overleg met de opslagruimte wanneer de spullen gebracht kunnen worden.


4. Schakel zoveel mogelijk mensen in.
Schrijf lokale blaadjes, kerken, scholen, verenigingen aan en breng ze op ideeën, gebruik hiervoor het persbericht. Kinderen kunnen tekeningen maken en zich bezighouden met het maken van de kinderpakketten en vragen aan de familie om het pakket te sponsoren of "heitje voor een karweitje".

Verenigingen kunnen geld inzamelen d.m.v. loterijen, klaverjastoernooien, sponsorlopen. Kerken kunnen overtuigd worden, collecteren en bidden. De bewustwording dat we praktisch iets kunnen doen met z'n allen: ieder op zijn eigen manier, is belangrijk.


5. Verpakking
Regel de manier van verpakken De verpakking van kinderpakketten zijn uitsluitend!!!! bananendozen omdat deze heel blijven gedurende de reis. Vraag supermarkten deze voor je te verzamelen. Op de buitenkant met zwarte stift aangeven of het pakket voor een jongen, een meisje of een moeder is en voor welke leeftijd.(in het Engels)


6. Het vervoer kost geld
Vervoer moet betaald. Een transport kan pas worden gerealiseerd als de transportkosten van hier naar daar gedekt zijn. Omdat de afstand zo groot is en we de zorgvuldigheid willen bewaren door moeders het persoonlijk te laten distribueren ter plekke is de kostprijs per pakket fl 25,-.

Daarom: Bij ieder ingeleverd pakket moet minimaal f 25,- (de zgn postzegel) om het pakket te kunnen vervoeren. LAAT DIT IN AL JE PUBLIKATIES EN VOORBEREIDINGEN DUIDELIJK NAAR VOREN KOMEN.

Probeer via de gemeente, fondsen en het bedrijfsleven financiële steun te krijgen bijv. door: "Adopteer een kinderpakket voor de Afghaanse kinderen."


7. Zorg dat de actie leeft.
Laat zoveel mogelijk van je horen. Maak gebruik van de media. Plaatselijke en regionale pers, radio en kabeltelevisie.

Vertel van het verloop en de resultaten van de actie. Zorg dat het doel steeds duidelijk naar voren komt. Maak duidelijk dat het noodzakelijk is en kan!!