Stap 1 - maart t/m juni
Om te beginnen verticuteert u in het voorjaar het gazon met een speciale hark of verticuteermachine. Deze zijn bij uw tuincentrum te koop of te huur. Door het verticuteren verwijdert u mos en onkruid en haalt u de toplaag van de grond goed open. Het laatste is belangrijk voor de ontwikkeling van de wortels.

Stap 2 - maart t/m juni
Op de plekken waar mos en onkruid stond, ontstaan kale plekken. Deze zaait u door met Graszaad-Extra. Dit is een mengsel van grassoorten dat geschikt is voor elk soort gazon. Er is ook een groeistimulator aan toegevoegd, die de kieming en groei bevordert. Zo krijgt u sneller wat u wilt: een groen en dicht gazon.

Stap 3 en 4 - maart t/m juni
Vervolgens strooit u AZ-kalk en Gazon-AZ. AZ-kalk zorgt ervoor dat de grond minder zuur wordt. Gras groeit dan beter en mos krijgt minder kans. Gazon-AZ is de ideale organische meststof met Azotobacterbacteriën. Die zorgen voor een gezond, actief bodemleven. Gazon-AZ is nu ook verkrijgbaar als mini-korrel. Makkelijker te strooien en de korrel stuift niet.

Stap 5 - maart t/m juni
Als u in maart/april start met het 7-Stappenplan, hoeft u daarna alleen regelmatig het gras te maaien. U kunt het maaisel laten liggen.

Stap 6 - juli t/m september
Nu bemest u voor de tweede keer met Gazon-AZ. Als de grond te zuur is, kunt u ook AZ-kalk strooien. Met de Calcitest van ECOstyle weet u binnen enkele minuten de zuurgraad van uw grond en kunt u de te strooien hoeveelheid AZ-kalk aanpassen.

Stap 7 - oktober en november
De laatste stap is het strooien van Cocopeat. In het najaar en de winter heeft de grond de neiging om 'dicht te slaan'. Dan komt er te weinig licht en lucht in de bodem en kan het regenwater moeilijk weglopen. Cocopeat Plantaarde en Compost verbetert de structuur van de grond.

Tip:
Vraag bij uw tuincentrum naar de folder over het 7-Stappenplan.